EN  NL 

Heilige geometrie

Heilige geometrie

Heilige Geometrie wordt gezien als de architectuur van het universum en haar patronen zijn letterlijk overal. In de ruimte, op aarde, in flora en fauna en zelfs in onze eigen lichamen.

Het werd beoefend door filosofen van de Mystery Schools uit het oude Egypte, Griekenland en andere beschavingen. Anders dan de wiskunde van vandaag de dag, betekent het niet alleen het meten en manipuleren van hoeveelheden. Het richt zich meer op de kwaliteiten en relaties van nummers, vormen en patronen die ze creëren. 

Hoe het wordt beoefend

De basis van heilige geometrie wordt beoefend door te tekenen met een passer en een liniaal zonder afstanden of hoeken te meten. Op deze manier ontdek je de eigenschappen van nummers en basisvormen. Eén van de simpelste patronen is de cirkel, omringd door cirkels van dezelfde diameter. Je zult ontdekken dat er precies zes cirkels passen rondom de centrale cirkel. Je kunt dit ook laten zien door zeven munten te gebruiken met een gelijke diameter. Daarom is zesvoudige geometrie geïntegreerd in de architectuur van de wereld om ons heen. Geen wonder dat deze geometrie gevonden kan worden in voorwerpen in de natuur, zoals sneeuwvlokken en kristallen. 

Eén van de meest oude symbolen uit de heilige geometrie is de levensbloem. Het oudste voorbeeld ooit gevonden is in de tempel van Osiris in Abydos. Het patroon in dit symbool is gebaseerd op zesvoudige geometrie en kan gebruikt worden om alle basis twee-dimensionale en drie-dimensionale vormen te creëren. 

Het is meer dan ooit relevant

Vandaag de dag is deze oude, meestal vergeten, kennis meer relevant dan ooit. Het opent je ogen en laat de schoonheid en harmonie zien van de natuurlijke wereld. Het zien van deze patronen en het overdenken van de gevolgen en waarom de patronen zo zijn in het universum laat je bescheiden voelen en kunnen je inspireren. If you start to wonder, you will see the world with different eyes!